Uitzending John van den Heuvel SBS

De topics/onderwerpen van vóór 31 december 2012 waar geen of sinds geruime tijd geen antwoord op is gegeven, zijn hier geplaatst.
Gesloten
Casper
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 968
Lid geworden op: 14 dec 2009, 11:18

Uitzending John van den Heuvel SBS

Bericht door Casper »

John van den Heuvel onthult wantoestanden Jeugdzorg
op zondag 31 januari, 2010 bij SBS, 21:30 uur

Het SBS 6-programma Das je goed recht toont zondag hoe gebrek aan deskundigheid bij Bureau Jeugdzorg vreselijke gevolgen heeft voor een gezin. Das je goed recht bezoekt de instelling undercover met een verborgen camera. Ter plekke blijkt onder andere dat gezinsvoogden zonder relevante vooropleiding of werkervaring de zware verantwoordelijkheid krijgen over probleemgezinnen waardoor jonge kinderen soms ten onrechte uit huis worden geplaatst. De organisatie bij Bureau Jeugdzorg blijkt zo lek is als een mandje. John van den Heuvel trekt zich het lot van de betrokken families zeer aan en gaat keihard de confrontatie aan met de instelling. Das je goed recht is zondag om 21.30 uur te zien bij SBS 6.

John van den Heuvel zet zich wekelijks in voor mensen die de dupe dreigen te worden van malafide praktijken of ogenschijnlijk onoplosbare conflicten hebben met instanties. Aan de hand van exclusief beeldmateriaal laat de presentator zondag zien hoe gebrek aan controle en toezicht bij Bureau Jeugdzorg ingrijpende gevolgen heeft voor gezinnen. Uit geheime opnames blijkt dat gezinsvoogden zonder relevante vooropleiding of werkervaring verscheidene probleemgezinnen onder hun hoede krijgen. Ook is in het programma te zien hoe ouders door ernstige tekortkomingen van de instelling geruime tijd hun kind niet mogen zien. De problematiek rond Bureau Jeugdzorg is in de media al geruime tijd onderwerp van gesprek. John van den Heuvel neemt het zekere voor het onzekere en gaat op onderzoek uit.

http://www.bronmagazine.nl/Item.aspx?II=2381
Casper
Gesloten