Vader heeft het gezag en zoon wil niet naar moeder

De topics/onderwerpen van vóór 31 december 2012 waar geen of sinds geruime tijd geen antwoord op is gegeven, zijn hier geplaatst.
Gesloten
Gebruikersavatar
sdwv
Administrator
Administrator
Berichten: 197
Lid geworden op: 11 aug 2006, 18:25

Vader heeft het gezag en zoon wil niet naar moeder

Bericht door sdwv »

Ingrid67 Geplaatst: 18 Jan 2006 04:15 pm Onderwerp: Vader heeft het gezag en zoon wil niet naar moeder

--------------------------------------------------------------------------------
Allereerst stel ik mezelf graag ff voor, ik ben een vrouw, 4 jaar gescheiden met twee kids. Ook heb ik een vriend met een zoon van 9 jr. Mijn vriend heeft het ouderlijkgezag over zijn zoon wat behoorlijk ongewoon is in Nederland. Nu woont zijn zoon al vanaf 2 jr. bij hem. Dat de moeder het gezag is afgenomen komt doordat zij Manisch Depressief is en behoorlijk ontremd is, zij zou daardoor niet voor een kind kunnen zorgen. Dit klopt als een bus, want gek is zij en dat hebben de zogenaamde deskundige vastgesteld. In de afgelopen jaren is zij geregeld opgenomen, onder RM gestaan, IBS gehad noem het maar op.

Maar toch voert zij al strijd, 8 jaar lang, zij is niet gek, een kind hoort bij zijn moeder is haar stelling! Iedere keer kunnen wij(mijn vriend en ik) naar de Rechtbank, want moeder wilt weer wat. Je hebt het maar te pikken, moet maar komen. Kost bergen met geld en vreselijk veel tijd en nog belangrijker, ontzetten veel energie. Zij wilt een omgangsregeling wat natuurlijk ook moet. Alleen iedere keer wil zij weer iets meer. De Raad van de Kinderbescherming heeft een paar jaar terug gesteld dat omgang alleen mag ondertoezicht van de vader of een derde. In de afgelopen jaren zijn heel wat toezichthouders de revue gepasseerd, ikzelf ingesloten. Na nu weer 3 jaar in een rechtzaak te hebben gezeten, mediation, tussenthuis van alles dus, waarbij zij de moeder iedere keer alle regels aan haar laars lapte heeft zij het Hof in een tussen beschikking gezegd dat zij haar zoon mag zien gedurende 2 uur eens in de 14 dagen ZONDER TOEZICHT. Wij vragen ons af HOE KAN DIT?? Want inderdaad is het in dit land zo dat mensen vinden dat een kind bij zijn moeder hoort (vader is bijzaak) en moeder krijgt daardoor ook altijd de meeste medewerking van alle zogenaamde zorginstellingen. Maar het kind?? Quote:
Wie beschermd het kind?
Wie is er verantwoordelijk als het wel mis gaat? In dit geval wil het kind absoluut niet naar zijn moeder, is bang voor haar, door alle ontremmingen die hij heeft gezien in de afgelopen jaren.
Vader heeft het ouderlijkgezag
, moeder niet en heeft MD, bewezen ongeschikt voor de verantwoordelijkheid van een kind. Want wij allen weten wat komt kijken bij de lichamelijke en emotionele verzorging van een kind. Toch zegt het Hof dat hij voor een half jaar alleen naar zijn moeder moet. Ondertussen wil het Hof wel een onderzoek naar moeder door Raad van Kinderbescherming en advies of het goed is voor het kind dat deze alleen bij moeder is. Als je dan als vader hulp zoekt bij Bureau Jeugdzorg, Kinderbescherming noem alle instanties maar op dan krijg je gewoon te horen dat zij er niets aan kunnen doen. Wanneer er in deze tijd waarin ouders regelmatig de hand aan zichzelf en hun kinderen slaan staat heel Nederland op zijn kop, worden er Kamervragen gesteld, hoe dit kon gebeuren?? Maar als je vooraf je zorgen uit, actie wilt, bescherming wilt dan kunnen zij niets doen?? WANNEER WEL DAN??? Quote:
Als de Rechtbank en nu ook het Hof willen gokken dan moeten zijn naar een casino gaan. Want wij laten niet een kind gebruiken voor een GOKJE!!



versl166 Geplaatst: 20 Feb 2006 07:31 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
zoon heeft niets te willen


Rick Geplaatst: 24 Feb 2006 04:37 pm Onderwerp:

--------------------------------------------------------------------------------
Tja hoe vervelend ook het is geen op zich staand verhaal. Hoe vaak horen we niet dat de stem van de vader geen enkele waarde heeft in dit land. En extra opvallend als de situatie andersom was dan zie je de hulpverlening uit elk hol tevoorschijn kruipen om maar te zorgen voor die arme zielige moeder.

Dames niet boos worden ik bedoel niet alle moeders daarmee.

Je kan je er over blijven op eten maar zolang er geen instantie komt met echte experts en onafhankelijke mensen zal er niets veranderen.

De Raad en alles wat ermee te maken heeft is en blijft een doelloos, kil, gevoelloos apparaat dat voornamelijk bezig is zichzelf in stand te houden door constent te zoeken naar makkelijke zaken. Als er ook maar iets van moeilijheden lijken op te duiken dan kunnen ze opeens niet meer. Zwak zielig arrogant dat zijn en blijven ze.

Ik wens jullie veel geluk wijsheid en een grote dosis geluk toe in deze zodat alles blijft zoals het is zonder de constante gang naar de rechter
Gesloten