School voor blok gezet door moeder en kind slachtoffer

Scholen moeten informatie geven over uw kinderen. Veel scholen doen dit niet en verschuilen zich achter hun eigen regels die niet van toepassing zijn. Heeft u ook deze ervaringen
Plaats reactie
BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 132
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

School voor blok gezet door moeder en kind slachtoffer

Bericht door BetsLenie »

Moeder heeft met school afgesproken op 28-9 dat oudste tot 13.00 uur naar school zal gaan op vrijdag zolang dat goed gaat (door problemen wilde men hem eigenlijk helemaal niet naar school op die dag) maar dat is natuurlijk zonder rekening te houden met speciale activiteiten. Dan legt zij het ei neer bij school door mede te delen dat zij 2 dagen onbereikbaar zal zijn (naar buitenland) en of zij het met vader willen regelen voor die dagen. Dus die krijgt het verzoek om Oudste op vrijdag op te vangen want ze vinden het niet verantwoord voor hemzelf en voor de klas dat hij bij de speciale activiteit van die dag aanwezig is. Vorige keer ging het ook fout. Vader verklaart zich akkoord en mailt aan moeder dat hij dan Oudste wel een dag eerder zal ophalen omdat Oudste natuurlijk moeilijk bij het logeeradres kan worden achtergelaten die dan wel hun eigen kinderen naar school brengen die wel mee doen aan die activiteiten en dan zitten met een kind dat niet mee mag doen. Moeder vraagt school en vader iets te regelen omdat zij er niet is en is nu boos om de wijze waarop het geregeld is. Zij wil dat oudste wel naar school gaaten mee doet aan die activiteit op die vrijdag. Wie heeft er nu een probleem? School en moeder denk ik. Vader weet in elk geval niet waar hij nu nog goed aan doet want hij krijg toch al van alles de schuld. Afwachten of school of moeder nog iets laten horen? Oudste ophalen als school begint op vrijdag in bijzijn van al zijn schoolgenoten is ook geen optie want dat is echte vernedering van de jongen in mijn optiek. Is dit nou geen kindermishandeling? Scheiding is nog geen feit en omgang is nog niet geregeld.
BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 132
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

Re: School voor blok gezet door moeder en kind slachtoffer

Bericht door BetsLenie »

Moeder heeft het voor elkaar. Ze heeft de school onder druk gezet en kind mag vrijdag naar school ondanks de speciale activiteiten en risicovolle momenten. Maar als het fout gaat mag hij de volgende vrijdagen niet meer op school komen. De schoolleider zelf zal als achtervang fungeren. Vader hoeft hem pas na schooltijd op te halen. Dus de school neemt nu zelf de verantwoordelijkheid voor problemen die kunnen ontstaan op donderdag en vrijdag. Hartstikke goed van de school maar ze dragen dus wel zelf het volle risico terwijl moeder in het buitenland zit. Vader wordt door de school zo gevrijwaard van mogelijke verantwoordelijkheid. Zouden ze dat zelf ook zo zien?
Wouter81
Zeer frequente schrijver
Zeer frequente schrijver
Berichten: 15
Lid geworden op: 21 jul 2015, 12:11

Re: School voor blok gezet door moeder en kind slachtoffer

Bericht door Wouter81 »

Hoe is dit afgelopen?
Het komt de vader ten goede voor de omgangsregeling
BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 132
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

Re: School voor blok gezet door moeder en kind slachtoffer

Bericht door BetsLenie »

Inderdaad dit zal worden gebruikt. Het is wel goed afgelopen voor de jongen. Hij heeft het zwaar gehad maar goed doorstaan met hulp van school en uiteindelijk ook aanwezigheid van vader. Wel heeft het gastgezin, waar we die ochtend van hoorden dat zij het waren, nog wat toeren moeten uithalen omdat de jongen zich zorgen maakte over de koffer die mee moest voor de herfstvakantie. Dus zij zijn met de auto 's ochtends de koffer en andere bagage gaan halen. Die stond vervolgens allemaal in zijn klas en omdat vader dat niet wist leverde dat nog wat verwarring op. Hierdoor met zorgcoördinator kunnen spreken en het is duidelijk dat de school nu uit is op een onderzoek van de jongen zodat hij naar het speciaal onderwijs zal kunnen, op zijn minst in het voortgezet onderwijs.
Alleen zal vader er op staan dat niet de jongen nu weer opnieuw (is ook al eerder gebeurd en er kwam toen geen diagnose uit) wordt onderzocht. Hij zal er op staan dat beide ouders worden onderzocht. Het is echt de opvoeding die al 10 jaar mis is gegaan. Vader was het altijd oneens met aanpak moeder. De jongen zelf kan met normale opvoeding heel gewoon leren functioneren. Een label is echt niet nodig en ook niet goed voor zijn toekomst. Nu bij vader in de vakantie functioneert hij heel gewoon als een echte bijna 11 jarige jongen. Hij moet ook nog leren zonder luiers te slapen daar helpt zijn moeder ook niet bij namelijk. Moet volgens haar vanzelf overgaan! Begrijpelijk dat die jongen het moeilijk heeft. Begin december naar de rechter.
Plaats reactie