Reuver

Heeft u een onderwerp waarover u denkt dat hierover gediscussieerd kan worden, dan kan dit hier.
Plaats reactie
EDA
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 856
Lid geworden op: 03 feb 2007, 23:22
Locatie: The more problems you have, the more you can learn!

Reuver

Bericht door EDA »

Timeline

Wat zou hier op de achtergrond spelen (Teeven)?


15:46
7 november 2013
Gijzeling Reuver voorbij

Een arrestatieteam is de woning in Reuver binnengevallen waar een man zijn dochtertje gegijzeld hield. Het kind zou bevrijd zijn, zo melden ooggetuigen aan L1. De verdachte zou donderdagmiddag rond rond kwart voor drie zijn aangehouden. Om 17.00 geeft de politie een persconferentie in café Ronckenstein in Reuver, die live wordt uitgezonden op L1 TV en Radio. Het 3-jarige meisje werd de hele dag gegijzeld door een man die 's ochtends de moeder van het meisje neerschoot. Getuigen verklaarden aan L1 dat de man daarvoor een pistoolmitrailleur gebruikte. Hij vluchtte met het driejarige dochtertje een huis binnen. Volgens buurtbewoners was dat het huis van de vader van het vrouwelijke slachtoffer. De vrouw zou een aantal dagen eerder met haar dochtertje bij haar vader zijn ingetrokken, nadat ze de relatie met de schutter verbroken had. De politie onderzocht het huis in de Roermondse Plutolaan, waar beiden gewoond zouden hebben. De vrouw is na de schietpartij gewond naar het ziekenhuis gebracht. Scherpschutters installeerden zich 's middags op de daken rondom het huis waar de schutter zich verschanste. Rond 14.45 viel de politie het huis binnen en maakte een einde aan de gijzeling. De politie heeft het telefoonnummer 088-1190110 vrijgegeven voor mensen met vragen over de situatie.
EDA
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 856
Lid geworden op: 03 feb 2007, 23:22
Locatie: The more problems you have, the more you can learn!

Vader en kind dood in woning Reuver

Bericht door EDA »

Vader en kind dood in woning Reuver

In de woning in Reuver waar een gijzeling is geweest, zijn de lichamen van de vader en een 3-jarig kind gevonden.

Dat meldt burgemeester Dassen van Beesel.

Om 16.50 uur is er een live uitzending van L1 TV met een persconferentie vanuit Café Ronckenstein in Reuver.

Het 3-jarige meisje werd de hele dag gegijzeld door een man die 's ochtends de moeder van het meisje neerschoot. Getuigen verklaarden aan L1 dat de man daarvoor een pistoolmitrailleur gebruikte. Hij vluchtte met het driejarige dochtertje een huis binnen.

Rond 14.45 uur viel de politie het huis binnen en maakte een einde aan de gijzeling.

Onduidelijk is hoe de twee om het leven zijn gekomen.

Het verloop van de gijzeling kunt u stap voor stap volgen op http://www.L1.nl/reuver
JCC
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 121
Lid geworden op: 30 dec 2010, 09:46

Re: Reuver

Bericht door JCC »

Jammer dat er zoveel doden(kinderen) moeten vallen voordat er eindelijk eens mensen wakker schrikken. De toename van vechtscheidingen komt, mijns inziens, inderdaad voort uit het ouderschapsplan waarin blijkt dat je zwart op wit rechten lijkt te hebben als vader voortgekomen uit fatsoenlijke afspraken. Je houd een hond dus een bot voor waar je vervolgens voor zorgt dat hij er net niet bij kan.

Vaders hebben geen rechten, dat blijkt ook maar weer uit een recente post op jurofoon alwaar de moeder doodleuk vertrekt naar Suriname alwaar ze mag blijven van het hof in het belang van het kind uiteraard. Dat er waarschijnlijk wel geld overgemaakt moet worden is even terzijde maar wakkert frustratie wel (begrijpelijk) aan.
EDA
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 856
Lid geworden op: 03 feb 2007, 23:22
Locatie: The more problems you have, the more you can learn!

Re: Reuver

Bericht door EDA »

Tsja, Teeven spreekt anno 2013/14 immers nog altijd van VERMEENDE achterstelling van vaders.....
Dat zegt m.i. genoeg.
Er zullen vaders door het lint blijven gaan, wanneer de situatie binnen het familierecht zo blijft als het is.
Dat is volkomen begrijpelijk, ook al is verdiend zo'n actie geen schoonheidsprijs. Maar als vader wordt je zo vreselijk getergd door de Nederlansche Staat. Dat blijft situaties opleveren als die van de broertjes in de afwateringsbuis en nu dit 3-jarig meisje weer. Daar behoef je niet aan te twijfelen.
Alleen de (mentaal) allersterkste vaders laten zich niet verleiden tot deze acties over te gaan, maar ook zij zullen wel eens aan wraak gedacht hebben. Daar ben ik zeker van.
Het kost bijzonder veel kracht om liefdevol te blijven, wanneer je zo aan de kant gezet wordt onder het mom van het belang van het kind.

Maar liefdevol blijven is het enige nog wat rest. Voor sommige vaders ligt liefdevol zijn even buiten bereik. En dan vallen er zomaar doden. Iedereen spreekt er schande van. Uiteraard, want de beste stuurlui staan aan wal, vol wrok en wraak natuurlijk, want daar zijn ook zij niet vrij van.

Na de broertjes, nu dit meisje. Wie volgt?
Plaats reactie