contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

De topics/onderwerpen van vóór 31 december 2012 waar geen of sinds geruime tijd geen antwoord op is gegeven, zijn hier geplaatst.
Gesloten
homerun
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 5
Lid geworden op: 20 dec 2011, 12:21

contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

Bericht door homerun »

contact geweigerd, moet haar, de kinderen en de familie met rust laten

Dit is een kreet om hulp, advies, hoe je het ook wilt noemen!

Afgelopen vrijdag zijn mijn 2 dochters met mijn ex thuis gekomen van vakantie. Ik had ze voor de vakantie nog even willen zien, maar ze waren druk met pakken enzo dus dat ging niet lukken. Nu heb ik gevraagd of ik ze dan afgelopen weekend even zou kunnen zien. We maakten een afspraak om even een ijsje te gaan eten zaterdag.

Een half uur voor de afgesproken tijd kreeg ik een sms van mijn ex dat de afspraak niet door kon gaan. Op mijn vraag wat daar dan de reden van was, kreeg ik letterlijk in een sms:

"Helaas wel maar ik denk dat jij die wel weet en het is beter om ons nu met rust te laten"

Op mijn vervolgvraag dat ik er niets van begreep en wat er dan aan de hand was kreeg ik een bericht van de vriendin van mijn ex dat mijn ex in een serieus gesprek zat met mijn oudste dochter van 12.

Hierna heb ik van alles geprobeerd om achter de reden te komen, maar ik kreeg op mail, sms en rechtstreeks bellen geen reactie.

Via de broer van mijn ex die geïnformeerd heeft heeft zij aangegeven dat zij 2 weken radiostilte wil bewaren. Dat hoorde ik vandaag. Hierna heb ik mijn dochters een sms gestuurd waarin ik nog maar eens aangeef dat ik niet weet wat er aan de hand is, maar dat ik zielsveel van ze houd en ze graag blijf zien. Wat er ook verder gebeurt.

Vrijwel direct kreeg ik een reactie van mijn ex:

"Marco, ik verzoek je nogmaals ons en de familie met rust te laten. Dus geen sms/mail/bezoek!"

Ik zit alleen maar te malen en het enige wat in mijn idee erg genoeg zou zijn om contact met mij pertinent te weigeren is dat ik iets verschrikkelijks zou hebben gedaan. Mishandeling of misbruik komt dan als horrorscenario bij mij op.

Nu weet ik honderd procent dat ik dat ik dat niet heb gedaan, maar ik vrees dat ik van het één of ander beschuldigd word of ga worden.
Ik denk dan ook dat het tijd is om naar een advocaat te stappen om mij te kunnen verdedigen.

Wie heeft ervaring met een dergelijke situatie en heeft tips. Wie kent een goede advocaat in Utrecht of dichtbij die ervaring heeft met dit soort zaken.

Ik ben mij zeer bewust dat ik op de korte termijn voorlopig het contact met de meisjes verlies door dit conflict. Ik ben echter niet van plan om nog langer over mij heen te laten lopen en ik moet dit conflict dus aangaan om mijzelf recht in de ogen te kunnen kijken.
Dwaze opa
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 496
Lid geworden op: 28 mar 2012, 21:19

Re: contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

Bericht door Dwaze opa »

Wat een toestand zeg...
Echte hulp en advies laat ik liever aan de meer deskundigen op dit gebied over;ben zelf nog vrij vers op dit forum.
Wel kan ik misschien een paar opmerkingen maken,die de toestand voor jou mogelijk wat duidelijker maken en het makkelijker maken de zaak op een rijtje te zetten.
Haar opmerking..."'ik denk dat jij wel weet....dat is een typisch vrouwelijke opmerking om te zeggen dat ze niet op de zaak wenst in te gaan...als ze het zelf al weet..mogelijk een nieuwe vakantievlam.

Blijkbaar is de ex ook al in staat om een vriendin voor haar karretje te spannen,die het vuile werk mag opknappen...en dat ''serieuze '' gesprek kon wel eens een ruzie geweest zijn tussen moeders en de beide dochters,die het mogelijk helemaal niet met moeders eens zijn en dwars gaan liggen...mogelijk ook de reden dat zij die 14 dagen nodig heeft om beide dochters in haar gareel te krijgen...maar ga er maar van uit dat het niet bij die 14 dagen blijft;daar komen nog diverse termijnen achteraan.

Ook de vrijwel onmiddellijke reactie van haar zelf op de sms-sjes aan je dochters wijst erop,dat zij niet wil dat je contacten hebt met je dochters;dat werkt mogelijk storend voor heer vervreemdingsstrategie en daar ligt waarschijnlijk ook haar zwakke punt.

Wel wil ik je erop wijzen dat je dochter van 12 zelf ook naar de rechter kan stappen en daar het recht heeft om gehoord te worden.Voor zover ik het kan inschatten heb je een goede band met je dochters en daar kan moeders,misschien wel even op korte termijn dwars gaan liggen,maar op wat langere termijn trekt ze aan het kortste eind.

Moeders toevallig borderliner of anders geestelijk niet helemaal 100%?Of gewoon een verwend princesje wat graag altijd haar zin wil hebben en graag ziet dat mennekes naar vrouwtjeliefs pijpen dansen?

Sterkte ermee en hou de kop erbij en doe geen overhaaste dingen.
JCC
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 121
Lid geworden op: 30 dec 2010, 09:46

Re: contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

Bericht door JCC »

Als je een advocaat kan betalen of als je deze gesubsidieerd kan krijgen zou ik geen seconde aarzelen om omgang af te gaan dwingen. Elke keer dat je geen omgang hebt is er eentje teveel en ontstaat er al heel snel een kloof tussen jou en je kinderen en voor je het weet roepen ze dat ze je niet meer willen zien en dat je ze erge dingen aan doet of hebt gedaan. Hier komt gelijk: aan waarheidsbevinding doet niemand om de hoek kijken en de rest kan je wel raden denk ik.

Als de weg naar het "recht" op slot zit wegens alimentatie verplichtingen en voor subsidie omdat je bruto te veel verdiend voor een zg toevoeging heb je helaas pech en ben je aan de goden overgeleverd.

Ik heb dit 3 jaar geleden meegemaakt en maal er nog steeds over dus zo vreemd is het niet.

Succes en gelijk in actie komen (!!) zeker als er een omgangsregeling is, bij niet nakomen hiervan kan je aangifte doen bij de dienders. Hierover en mee zijn ook verschillende ervaringen hier en op internet te lezen (art 279)
Dwaze opa
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 496
Lid geworden op: 28 mar 2012, 21:19

Re: contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

Bericht door Dwaze opa »

Nog iets...zij VRAAGT je haar en haar kinderen met rust te laten;het verzoek t.a.v. je ex moet je respecteren,anders wordt je van stalking beschuldigd.Maar t.a.v. de kinderen kun je dat verzoek naast je neer leggen,aannemende dat je ook gezag hebt over de beide meisjes.
Het zou best kunnen dat moeders zich verslikt heeft in de assertiviteit van je oudste dochter;meisjes van 12 laten zich zo maar niet de wet voorschrijven.
En ja de band tussen vader en dochter is ook vaak stevig,omdat vaders vaak een rolpatroon is voor de dochter,wat betreft de keuze van een toekomstige partner.
Casper
Ervaringsdeskundige
Ervaringsdeskundige
Berichten: 968
Lid geworden op: 14 dec 2009, 11:18

Re: contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

Bericht door Casper »

Ik sluit me direct aan bij de bovenstaande reacties, en vooral van JCC. Gelijk in actie komen (anders wordt dat later ook nog eens tegen je gebruikt): laat een advocaat een brief schrijven dat jij ervan uitgaat dat zij zich (net als jij) aan de geldende omgangsregeling zal houden, en dat je anders aangifte zult doen van onttrekking aan gezag en nakoming bij de rechter zult afdwingen. Hopelijk is dat afdoende.
JCC
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 121
Lid geworden op: 30 dec 2010, 09:46

Re: contact geweigerd, moet haar, de kinderen met rust laten

Bericht door JCC »

ps: als je juridische stappen gaat ondernemen, neem/zoek er dan eentje die gespecialiseerd is in het familierecht en dus jou positie helemaal begrijpt mbt de omgang.
Gesloten