Mijn zoons vriendin zwanger naar Kenia

Heb je vragen? Klik dan hier, want hier kan je al je vragen kwijt. Kijk ook bij de anderen die een vraag geplaatst hebben, misschien kun je iemand helpen met een antwoord
Plaats reactie
DwazeUps
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 3
Lid geworden op: 28 aug 2023, 16:59

Mijn zoons vriendin zwanger naar Kenia

Bericht door DwazeUps »

Ik heb het verhaal al beschreven in een andere topic. Maar even kort mijn zoon(17) zijn vriendin(15) is zwanger van hem. Zij is net haar ouders naar Kenia vanwege haar vaders werk. Ze willen niet terug.

Gister hebben we weer een gesprek gehad met haar ouders en ik heb een gevoel dat ik tegen een muur aan lult. Mijn zoon zijn mening van dat hij het niet vindt kunnen dat zijn kind in een ander land opgroeid en dat hij vindt dat hij dus ook de recht heeft om bij zijn kinds opvoeding te zijn werd totaal de grond in geboord. Enige wat je als response krijgt is dat zij hebben besloten om hun leven daar op te bouwen. Ik had er nog over dat ik ook als grootouder mijn kleinkind wil zien. Dan gaan ze raar praten dat er ook vliegtuigen zijn. Net dat het de ov is. Ze vergeten voor hun gemak dat onze leven hier is. Ik nog een autistische zoon heb met angstaanvallen waar ik niet te lang weg voor kan gaan. En dan nog een paar redenen. En mijn zoon heeft hier zijn school, sport en andere dingen. Daarnaast kost het nog wel wat om naar Afrika te reizen. En als je dat dan zegt krijg je te horen dat hun leven overhoop ligt en dat het allemaal erger voor hun is. En dan gaat even een 15 jarig grietje vertellen wat mijn zoon moet doen. Hij moet gaan werken alles achter zich laten om naar Kenia te komen.

Ook veranderen ze constant eerst zou ze in Nederland bevallen dat gaat ook niet gebeuren. Want dan had mijn zoon het kind kunnen aangeven en hij op het moment 18 is ook gezag heeft.

Er moet toch iets tegen gedaan kunnen worden. Want 3 mensen kunnen toch niet over mijn zoons en mijn (klein)kind beslissen.

Iemand ideeën of weten jullie een advocaat die wel weet wat hij er tegen kan doen? Want tot heden toe loop ik elke keer vast omdat zij in een ander land leven.
markwitte
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 8
Lid geworden op: 10 aug 2023, 18:25

Re: Mijn zoons vriendin zwanger naar Kenia

Bericht door markwitte »

beste,

het feit dat jouw kind(17) een ander kind (15) heeft bezwangerd is niet zo fraai. de ouders van het meisje zijn verantwoordelijk voor haar en kunnen dus ook bepalen wat er gebeurd. puur het feit dat er onbedachtzaam aan een zwangerschap is begonnen wil niet zeggen dat haar ouders hun leven maar moeten aanpassen naar uw kind. de beslissing om in kenia te gaan wonen zal niet van dag op dag zijn gebeurd. een advocaat kan hier eigenlijk niets mee. alleen een brief sturen of de ouders van het meisje mee willen werken aan bezoekmomenten. ze geven nog aan dat het vrij is om naar kenia te komen om daar elkaar weer te ontmoeten en ouder te kunnen zijn over het geboren kindje. uw kind kan dus alvast beginnen met sparen. als het meisje 18 word kan ze zelf bepalen wat ze wil.
.

het is een zure appel, en de wereld is groot. het leven gaat niet altijd als gewild

succes
Plaats reactie