complexe scheidingen

Heeft u een onderwerp waarover u denkt dat hierover gediscussieerd kan worden, dan kan dit hier.
BetsLenie
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 132
Lid geworden op: 14 sep 2016, 16:14

complexe scheidingen

Bericht door BetsLenie »

https://www.nporadio1.nl/spraakmakers/o ... milierecht

"Jaarlijks worden zo’n 35 duizend scheidingen voltrokken. Zo’n zevenduizend daarvan zijn complex. Familierechter Cees van Leuven is begin juli aangesteld om een expertteam te leiden dat oplossingen moet bedenken voor die complexe scheidingen."

Radio interview over de problematiek heel alomvattend geeft die het probleem weer bij diverse instanties, ook inzichten bij wat scheidende mensen bij elkaar doen. Deze rechter geeft heel goed weer wat er zou moeten gebeuren. Hij benoemt ook de problematiek bij jeugdzorg/bescherming waar veel jonge mensen zijn aangenomen die enthousiast werken maar door geen ervaring en ook niet genoeg levenservaring risico lopen van burn out. Door de reorganisaties zijn alle mensen met ervaring er uit gegaan. Net als in het onderwijs, de zorg, de politie, defensie enzovoorts. De problemen staan niet op zich maar zijn door alle sectoren heen het zelfde.
Maar er zijn nog enkele mensen die hun best doen om dit inzicht te proberen over te dragen zoals deze rechter in dit geval. Ideale oplossing is helaas ver weg.
Plaats reactie