Eigen vermogen opmaken

Plaats hier alles wat met alimentatie te maken heeft.
Plaats reactie
Joao
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 5
Lid geworden op: 08 sep 2016, 19:52

Eigen vermogen opmaken

Bericht door Joao »

mijn ex vriendin uit India heeft mij er ingeluisd, ze is zwanger geworden van mij en vraagt nu alimentatie aan, zij is hier bevallen en heeft recht op het Zambrano arrest uit 2011. :shock:

Ik heb geprobeerd de kinderalimentatie af te kopen, het kind is automatisch aan haar toegekend omdat wij niet getrouwd waren. :twisted:

Ik heb DNA aangevraagd, die was helaas positief en de zaak loopt nog steeds sinds mei 2016. :x

Ik heb nogal wat eigen vermogen en ben dat snel aan het afbouwen en wil mij vestigen in Spanje waar ik zonder inkomsten zal zijn, maar wel gebruik wil maken van mijn vermogen, waar ik een huis van kan kopen en nog rustig 30 jaar van kan leven, als er niet aan mijn vermogen wordt getoornd, ik ben nu 57.

Wie heeft hier ervaring mee, wat zijn de mogelijkheden ?

Kan ik beter huren dan kopen ?

Kan ik alles zo op een Spaanse bank zetten of moet ik het in een anonieme kluis stoppen ?

Door alle stress heb ik inmiddels ook geen baan meer, kan ik, ondanks dat er nog geen uitspraak is een herziening aanvragen ?

Mijn God wat is mij overkomen ? De vrouw had alles, maar vond het nodig om mij op te lichten. Ze heeft mij 6 uur vast laten zetten bij de politie wegens poging tot moord. Ze heeft mijn telefoon, e-mail en You Tube gehackt via G-Mail en ze heeft in de rechtbank beweerd dat ik haar wilde verkrachten en vermoorden............

Alle aangiften bij de politie zijn geseponeerd.

Heeft het nog zin om een artikel 12 reactie aan te gaan voor de melding van verkrachting, poging tot moord en zelfs moord ?
Condat47
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 186
Lid geworden op: 17 feb 2014, 08:49

Re: Eigen vermogen opmaken

Bericht door Condat47 »

Ik heb persoonlijk geen ervaring met oplichting enz (gelukkig maar).

Helaas heb ik ook geen eigen vermogen dus ook daar heb ik geen ervaring mee, maar als ik het wel zou hebben zou ik het met kleine bedragen wegsluizen naar een buitenlandse rekening of een oude sok. Mocht ik me moeten verantwoorden dan zou ik glashard zeggen dat ik 1 x per week naar de hoeren gaat en mijn geld daar aan op gaat :oops: .
Deze houden immers nauwelijks een administratie bij.
Van mij part moet ik verklaren dat ik verslaafd ben, of het in de gokkast heb vergooid maar slinken zal het :mrgreen:

Nou succes dan maar.
Onmacht
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 114
Lid geworden op: 31 dec 2015, 00:59

Re: Eigen vermogen opmaken

Bericht door Onmacht »

Hi Joao

Even los van de k*tacties die je ex heeft ondernomen, want dat is gewoon vervelend. Als het al geseponeerd is, zou ik daar verder weinig mee doen behalve navragen of echt alles ook echt geschrapt is (zodat je bijv. gewoon een verklaring van goed gedrag kan ontvangen, maar ook zonder problemen naar bepaalde landen, waaronder de VS, kan reizen).

Je vraag rond je vermogen begrijp ik niet in dit kader.
- Jullie waren niet getrouwd of geregistreerd partner --> geen partneralimentatie en geen aanspraak op een deel van het vermogen
(tenzij je met zo'n vermogen een buitengewoon knullig samenlevingscontract had waarin iets anders staat vermeld... dat is iets met billen en blaren... Ook daar valt wellicht iets tegen te doen door deze overeenkomst nietig te laten verklaren bij de rechter, bijv. door (opzettelijk) verkeerde voorstelling van zaken zgn dwaling
- Je biologisch vaderschap is vast komen te staan --> daarmee ben je onderhoudsplichtig voor het kind (=kinderalimentatie)
- Is hierbij ook je juridisch vaderschap vastgesteld en is er dus sprake van een familierechtelijke betrekking --> zo ja, dan heeft je kind bij jouw overlijden recht op het kindsdeel (die kun je overigens met de helft verminderen door je kind te onterven. Een notaris kan je daar meer over vertellen)


Die paar honderd euro kinderalimentatie per maand gaat je de kop niet kosten en hoef je niet op in te teren. En lijkt mij dat het deel dat na je dood overblijft beter naar je eigen vlees en bloed kan gaan, dan naar de staat...

Dus waarom maak je je precies druk om je vermogen? Welke reden je ook hebt, indien snel afbouwen betekent 'wegsluizen,' dan onttrek je het waarschijnlijk ook aan het zicht van de belastingdienst en die worden daar op z'n zachts gezegd niet heel erg blij van... en jij ook niet wanneer ze komen aankloppen met boetes die oplopen tot 300%!

Whatever you do: niet je geld op een Spaanse bank of in enig ander knoflookland neerzetten! Niet op een rekening, niet in een kluis. Luxemburg, Zwitserland, meeste Noord-europes etc prima. Liever verspreiden over diverse rekeningen bij verschillende (bank)instellingen onder de DNB tot € 100K per rekening om zo optimaal je risico te spreiden onder het depositogarantiestelsel ;)

Oh ja, als je van plan bent lang te blijven zeker kopen. Dat geldt overal. Laat je goed informeren en lees je goed in over een huis kopen in Spanje. Er zijn zat gespecialiseerde makelaars daarin te vinden in Nederland. Eén van de dingen die daar spelen is dat het huis en de grond waarop het huis staat van 2 (of meer) eigenaren kunnen zijn. En dát wil je dus echt niet. Verder vooral afhankelijk van wat je wilt en waar, maar voor rond de 2 ton heb je zo een villa met zwembad
Plaats reactie