Ex eist drugstest voor omgang met dochter van 2

Plaats hier alles wat te maken heeft met omgangsregelingen.
Bent u tevreden?, is er iets mis? wat gaat er mis enz.
Plaats reactie
VisBoer020
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jul 2018, 20:49

Ex eist drugstest voor omgang met dochter van 2

Bericht door VisBoer020 »

Beste lezers,

Hopelijk kunnen jullie mij iets wijzer maken. Korte situatieschets: Onze relatie kraakte al wat, door omstandigheden is dit geëscaleerd en op de klippen gelopen. Ik gebruik zo nu en dan wat drugs (Laat ik er gewoon eerlijk over zijn) geen problematisch gebruik en ex was hier van op de hoogte en heeft zelf ook gebruikt. Ex zegt nu dat ik verslaafd ben en alleen onder toezicht en na een drugstest omgang mag hebben met mijn dochter. Ik gebruik nu helemaal niets omdat dat simpelweg onverstandig is in zo'n instabiele situatie en natuurlijk om mijzelf niet in de vingers te snijden. Ex lijkt ook goed in het profiel van een narcist te vallen. Helaas hebben we nog geen omgangsregeling op papier.

Op dit moment werk ik hier allemaal netjes aan mee om de situatie niet te laten escaleren of erger te maken en vooral om mijn dochter nu toch te kunnen zien natuurlijk.

Nu mijn vragen:
Mag mijn ex van mij verlangen dat ik alleen omgang met mijn dochter mag hebben als er iemand bij is en na een drugstest?

En kan ik ondanks dat ik eerder wel eens gebruikt heb toch een ruime omgangsregeling afdwingen/eisen? Ik kan mijn dochter een stabiele basis geven (eigen woning, goed vaste baan en heel veel liefde)

Bedankt alvast,

Een hoopvolle visboer
Onmacht
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 114
Lid geworden op: 31 dec 2015, 00:59

Re: Ex eist drugstest voor omgang met dochter van 2

Bericht door Onmacht »

De klassieke de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet dus. Verlang gewoon ook een drugstest van háár ;) Weet niet om wat voor drugs het gaat, maar als je af en toe een jointje rookt is er echt niemand die je dat verwijt (TENZIJ je dat in bijzijn of kort voorafgaand aan bezoek kind doet!). Hard drugs, heel ander verhaal.
VisBoer020 schreef: 19 jul 2018, 21:18 Mag mijn ex van mij verlangen dat ik alleen omgang met mijn dochter mag hebben als er iemand bij is
Ze mág dat vragen, maar daarom hoef jij er nog niet mee in te stemmen. Begeleide omgang / zorg- en opvoeding wordt niet zomaar opgelegd, ook niet door een rechter. Dan moet daar echt wel aanleiding voor zijn, mét bewijs (en dus niet zomaar een woord), én ook nog eens van invloed op 'het belang van' het kind cq de omgang / zorg- en opvoeding .
VisBoer020 schreef: 19 jul 2018, 21:18 en na een drugstest?
idem, ze mág dat vragen maar jij hoeft niet in te stemmen. Al denk ik dat het beter is om dat - en nadrukkelijk als eis eenmalig - juíst wel te doen nu je je toch onthoudt van.
VisBoer020 schreef: 19 jul 2018, 21:18 En kan ik ondanks dat ik eerder wel eens gebruikt heb toch een ruime omgangsregeling afdwingen/eisen? Ik kan mijn dochter een stabiele basis geven (eigen woning, goed vaste baan en heel veel liefde)
Afdwingen kun je niets, eisen wel maar dan is het aan je ex om er mee in te stemmen.
Belangrijkste: Wanneer jij gewoon een goede vader en ouder voor je dochter kan en wil zijn, is er ook niet veel waarom het níet zou kunnen (al weet ik uit ervaring dat tegenwerkende exen dat erg lang kunnen en ook zullen rekken én daarbij over lijken gaan...(ben zelf ook nog lang niet klaar, maar gaat de goede kant op)) Stem datgene wat je graag wilt wel af op de leeftijd van je dochter. 50/50 voor een 2-jarige wordt lastig, maar is inprincipe geen probleem voor 5+ (m.i.) M.a.w. stel háár belang voorop, niet je eigen wensen. Maar een regeling in opbouw naar leeftijd is m.i. heel erg redelijk om te verlangen
VisBoer020
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 jul 2018, 20:49

Re: Ex eist drugstest voor omgang met dochter van 2

Bericht door VisBoer020 »

Bedank voor je reactie, stemt mij hoop vol voor de toekomst. Belang van de kleine staat inderdaad volledig voor op, maar met jou input kan ik zeker wat :-)... thnx.

En sterkte voor jou in jouw situatie.
Plaats reactie