Moeder in gevangenis en nu?

Plaats hier alles wat te maken heeft met omgangsregelingen.
Bent u tevreden?, is er iets mis? wat gaat er mis enz.
Plaats reactie
Vrolijk123
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 apr 2018, 20:39

Moeder in gevangenis en nu?

Bericht door Vrolijk123 »

Het klinkt als een slecht verhaal maar helaas is het toch aan de hand.. mijn ex moet voor een half jaar de gevangenis in..
Hoe zit het nu met ons kind? Vanaf de geboorte draag ik elk weekend vr/zo zorg voor hem. Nu 1,5 jaar verder gebeurt dit.

Ik heb hem wel erkend alleen kreeg nooit gezag.. en heb deze ook niet aangevraagd omdat ik bang was dat ze dan vraak zou nemen via mijn kind. Wat kan ik nu verwachten? Moet ik gezag aanvragen? Kan ik nu zorgen dat ik de gehele voogdij krijg?

Ik ben 23 jaar, woon bij mijn ouders omdat ik spaar voor een huis ik kom uit een normaal gezin en heb een vast contract 40 uur per week.. hij heeft hier alles wat hij nodig heeft kwa zorg en eigen kamer enz..

Reden dat ik dat erbij voeg is omdat het misschien punten zijn waarmee ik kan laten zien dat ik stabiel genoeg ben om hem bij mij/ons op te laten groeien voor nu.

Weet iemand wat ik moet regelen, krijg ik hulp en uitleg en of waaf kan ik dat vinden..

Mijn moeder wilt haar baan opzeggen om ook zorg te kunnen dragen.

Mijn vraag is inieder geval, wat staat ons te wachten?


Heel erg bedankt alvast
DaveM
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 7
Lid geworden op: 17 apr 2018, 04:19

Re: Moeder in gevangenis en nu?

Bericht door DaveM »

Verschrikkelijke situatie, maar geef vooral niet op.
Ik ben Belg dus ik baseer mij op de Belgische wetgeving, best even googelen of raad vragen bij Nederlandse instanties en advokaten, enz
Wat mijn ervaring en mijn situatie mij geleerd heeft, is dat je keihard moet gaan voor wat je wil, als je het kan aantonen en er recht op hebt. Je moet ook kunnen aantonen dat je die dingen uitdrukkelijk gevraagd hebt, via advokaat bij de rechtbank.
Ik zou in jouw geval informatie opvragen ivm jouw mogelijkheden, zoals ouderlijk gezag, financiele hulp wegens omstandigheden buiten jouw wil om, en vooral blijven hameren op het feit dat je alleen maar het beste wil voor je kind, dat je er alleen voor staat, dat je ex naar de gevangenis moet enz
Je moet denk ik vooral goed nadenken over wat je juist wil, nadenken over toekomst (is er nog hoop op een gezamelijke regeling qua kosten, omgangsregeling, enz). Laat je niet misleiden en geef zeker niet onmiddelijk toe als een hulpverlener iets voorstelt waar je niet akkoord mee bent
Informeer jezelf, bewijs jezelf, hou je vast aan het feit dat je in deze omstandigheden zit buiten jouw wil om, zonder met de vinger te wijzen naar je ex, maar durf zeker de concrete feiten wel te benoemen.
Veel sterkte, en succes.
DaveM
Nieuwe schrijver
Nieuwe schrijver
Berichten: 7
Lid geworden op: 17 apr 2018, 04:19

Re: Moeder in gevangenis en nu?

Bericht door DaveM »

En het feit dat je fulltime werkt en bij je moeder woont, zijn naar mening alleen maar positieve dingen waaruit blijkt dat je stabiel bent, opvang en zorg hebt voor je kind als je moet gaan werken, enz..
Bertje
Deskundige schrijver
Deskundige schrijver
Berichten: 128
Lid geworden op: 17 mar 2016, 19:57

Re: Moeder in gevangenis en nu?

Bericht door Bertje »

Hoe is het afgelopen?
Plaats reactie